Infekce moče

Dobrý den, z kultivace moče mi byla zjištěna Klebsiella oxytoca a Ureaplasma Urealyticum. Jelikož jsem alergická na Penicilin a Doxybene, lékařka mi nasadila Klacid 500mg 1tabl.po 12ti hod. na 14dní.Je tato léčba dostatečná, když to není tetracyklinová řada? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ivanko. Ano je dostatečná- Klaritromycin patří do skupiny makrolidů- jde o antibiotika vysoce účinná díky tomu, že jsou schopna prostoupit do nitra buňky a tím pádem účinkují i na chlamýdie, mykoplazmata. Navíc tetracyklinové preparáty mají spoustu nežádoucích účinků a lékových interakcí.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: