Interupce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat...moje sestra čeká dítě. Nevim přesně, v kolikátém měsíci je, tvrdila mi, že ve 2. měsíci. Jenže.... je jí 33 let, má 11 letou dceru, a chlap, se kterým otěhotněla jí řekl, že to jeho neni, že si dával pozor, takže se na ní vykašlal. Ona si to chce nechat, ale má problémy s dluhy, je na vše sama, už teďka to nezvládá. Nevím, co je všechno pravda, nevim, co jí mám věřit, protože mě řekla něco jiného, a rodičům taky, ale co mě zajímá... I kdyby šla na potrat, tak může mít ještě děti? Je to tak dva roky, co byla na tom menším potratu, do těch 12 týdnů. Jaké je riziko, že by nemohla mít děti? A má nějaký vliv na potrat to, že má otočenou dělohu?? A museli by jí vzít celou dělohu, kdyby šla na potrat? A může dostat třeba rakovinu děložního čípku? Chtěla bych to zjistit, protože nevím, co už jí mám věřit, a co ne. Ona to dítě chce s tím, že by přišla o dělohu a už by nemohla mít nikdy děti, tak jí to prý řekla její lékařka, ale jak píšu, nevím, co je pravda a co ne...zdá se mi to všechno divný, proto prosím o radu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, interrupce na žádost ženy je do 12.týdne. Otočená děloha není prolém, proč by měla přijít o dělohu netuším. Rakovina čípku nevzniká při potratu, je způsobena viry HPV. Děti po potratu mít může, pokud nebudou komplikace. Ty nelze předvídat...

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: