Iui a utrogestan.

Dobrý den, prosím o radu. Moje situace: 1. těhotenství vpořádku, poté po půl roce snažení těhotenství a spontání potrat v 7tt. Nyní po roce snažení jsme podstoupili IUI. Manžel lehce zhoršený spermiogram, já zcela vpočádku, pravidelná menstruace i ovulace, správně narostlá sliznice, jen před menstruací asi 3 dny špinění které začíná cca 12 DPO. Dostala jsem předpis na Utrogestan 1-0-1 vaginálně. Je důvod abych ho brala? Nemůže mi nějak uškodit např. rozhodit cyklus nebo něco jiného? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, utrogestan vám může více prospět než uškodit, podpoří vaječník v tvorbě hormonů (bude vyšší hladina progesteronu, předp.že lékař nedělal hladiny hormonů, proto nevíte, jestli je máte v pořádku....) a ještě více připraví sliznici na ev. uchycení vajíčka a zvýší tím pravděpodobnost otěhotnění. Je to taková jistota nebo pojistka, tak ho tak berte a nebojte se jej. Hezký den a hodně štěstí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: