Jaká analgetika užít místo neurolu?

Vážený pane doktore, v roce 2005 jsem měl těžkou akutní nekrotizující pankreatitidu s následnými 10 chir. intervencemi do dutiny břišní. Od té doby jsem na umělé výživě a neskutečně trpím. Mám mnohačetné břišní srůsty, které mi brání v tzv."normálním fungování". Vyzkoušel jsem hromadu analgetik /tramal, tralgit, fortral/ s nulovým efektem. Jednou jsem si vzal neurol 0,5 mg a jaké překvapení problémy se rázem eliminovaly a já zase "žil". Obvoďák mne však poslal na psychiatrii kde jsem dostal antidepresiva s tím, že vše bude lepší. Léky jsem užíval pravidelně téměř rok, ale efekt se nedostavil. Můj zdravotní stav je takový jaký je a vím, že perspektiva není dobrá. Nebylo by lepší si občas vzít ten neurol u kterého vím, že mi pomůže i když jsem si vědom jeho návykovosti. Já budu v klidu a budu alespoň trochu "použitelný".Je mi 47let! Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Mirku, bohužel Vás zklamu, protože zdejší pravidla nedovolují „léčení na dálku“ a kdyby tomu tak nebylo, stejně bych to nedělal, protože to není odpovědné. V tomto ohledu je naprosto nezbytné dohodnout se s ošetřujícím psychiatrem. Přeji Vám úlevu a zlepšení!

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: