Jaterní testy a alkohol

Chtěl bych se zeptat jestly hodně vadí pití piva. V prosinci jsem byl na krvi a mel jsem vysoký choleszerol a tuky s_CHOL 8.55 S_TAG 10.94 S_GMT 3.02 Tak mi doktor předepsal 1x Rosunop20 mg.Tak od poloviny ledna jsem začal pít tak 3-4 krát do týdne 5-6piv 10% . Den když jsem pil tak jsem vynechal lék. V dubnu jsem šel znova na testy: S_CHOL 6.01 S_TAG 10.77 S_GTM 2.85. Lékař mi dal ještě na tuky Fenofix267 takže ted beru dva prášky v lekarne mi doporučili na večír, že prý je to lepší. No ale pivo piju dál a v den co piju tak prašky neberu.

Odpověď odborníka:

Vaše hodnoty TAG a GMT souvisejí s vyšší konzumací alkoholu. Doporučila bych vám popíjení piva výrazně omezit. Vystavujete se do budoucna riziku rozvoje akutní pankreatitidy (akutní zánět slinivky břišní). Užívání rosumopu je kontraindikována při zvýšeném užívání alkoholu. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: