Jaterni testy u epileptickeho batolete

Dobry den, nase rocni holcicka bere jako prevenci proti epileptickym zachvatum 3xdenne 1tbl Phenaemalettenu. Vzdy ma jaterni testy mimo normu: nyni AST a GMT mirne zvysene. Zajimalo by mne, jestli je to reakce na lek a zda pri dlouhodobem podavani leku nemuze dojit k trvalemu poskozeni jater. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mamute! Jaterní testy mohou být zvýšeny užíváním léků. Záleží i na jejich konrétní výšce a na individuálním pacientovi, zda je to závažný příznak. Ačkoli je zpracovávání léků zátěží pro játra, zdravá játra by ani dlouhodobé braní léku nemělo poškodit. Dále situaci konsultujte s ošetřujícím pediatrem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Alergičtí můžete být i na vodu
Články: Alergičtí můžete být i na vodu
Voda tvoří asi dvě třetiny...
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Opakované záněty středního ucha? Přestaňte dítěti kouřit pod nos!
Prolaktin může pomoci kvalitnímu sexuálnímu životu mužů
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x