Jaterní testy a sylimarin

Dobrý den, mám roztroušenou sklerózu a užívám lék Gilenya. Zhoršily se mi výsledky jaterních testů, chtěla jsem se zeptat, jestli by mi pomohlo užívání ostropestře mariánského a v jaké podobě ( čaj, tinktura ...)a když ano, jak dlouho, přestávky ...? Děkuji za odpověď. Irena

Odpověď odborníka:

SIlymarin můžete užívat, neublíží Vám, lze užívat např. tablety Simepar, Flavobion, Lagosa, ..., případně lze užívat i Essentiale N forte (látky podobné lecitinu). Poraďte se ale se svým neurologem. Je také nutné zjistit příčinu zhoršení jaterních testů (např. vliv léků, virová infekce ...).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x