Je opravdu nutná operace?

Zajímal by mě Váš názor na mou diagnózu, doteď bylo vše v pořádku, ale najednou se něco zvrtlo a tak bych měla jít na operaci v březnu… Je opravdu nutná?… absolvovala jsem i radiologické vyšetření… Nález: Pac. Přichází k objednání k TTE, dr. Svilias provedena FNAC benigní, vzhledem k přestavbě štítné žlázy (větší pravý lalok pohmatově); na ŠŽ viz výše, hlasivky jsou hybné, klidné .... předem děkuji za Vaši odpověď…

Odpověď odborníka:

Je mi to líto, ale na základě těchto informací nejsem schopna se k nutnosti operace vyjádřit. Indikace k operaci vychází většinou z nadměrné velikosti štítné žlázy, jejího růstu, zasahování za hrudní kost, či z útlaku orgánů na krku. Dále indikujeme operaci při růstu uzlů ve žláze, při jejich abnormálním vzhledu, nebo také při některých funkčních poruchách žlázy (nadměrné funkci štítnice).
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x