Je nutný při léčbě syfilis pobyt v nemocnici?

Dobrý den. Je u mne podezření na syfilis.Nikdy jsem na sobě nepozoroval jediný z běžně uváděných příznaků.Manželka je prý podle testu pozitivní.Sám jdu na krevní testy za tři dny. Zajímá mne,zda nemohlo v případě manželky dojít k chybě-ani ona nemá žádné příznaky. A je nutné v případě pozitivního výsledku pobývat v nemocnici?A je nutná pracovní neschopnost? Od rizikového styku uplynulo 7 měsíců.

Odpověď odborníka:

Existují vyhledávací testy na syfilis, které v některých případech mohou být falešně pozitivní a přitom o syfilis nejde. Proto v těchto případech následuje podrobnější rozbor, specifičtější, pokud i v tomto testu vyjde nález pozitivně, pak se o syfilis jedná a je nutná léčba. Vzhledem k tomu, že se denně aplikují injekce penicilínu a tato léčba je povinná ze zákona, probíhá za hospitalizace. Pokud byste se nějakým jiným způsobem domluvil s ošetřujícím lékařem a na injekce byste docházel ambulantně, pak by pracovní neschopnost nebyla nutná.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: