Je svědění způsobeno pouze kvasinkami?

Gynekolog mi odmitl udelat ster a kultivaci s tim, ze svedeni, na ktere jsem si stezovala, je zpusobeno pouze kvasinkovou infekci, a rozbor tedy neni nutny. Predepsal mi Dafnegin, brala jsem jej 8 noci ale bez vysledku. Muze svedeni kolem posevniho vchodu mit i jine priciny nez kvasinky? nebo se skutecne jedna pouze o kvasinky, dekuji

Odpověď odborníka:

Katko,
příčin svědění pochvy může být více. Potíže mohou být způsobeny Trichomonas, bakteriemi, kvasinkami, přecitlivělostí na prostředky intimní hygieny, prací prášky, apod. Přínos kultivačního vyšetření je malý, v současné době se doporučuje jen při opakovaných potížích, nepatří mezi vyšetření při jednorázových potížích. Pokud nasazená terapie nezabrala, je potřeba v léčbě pokračovat jiným přípravkem. Pokud trpíte potížemi opakovaně, zkuste vypozorovat, který faktor Vám tyto potíže provokuje (menstruace, koupání na koupališti, pohlavní styk, apod.)

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x