Je trivivac?

Hezký den, pane doktore. Mé dcery(dvojčata) byly očkované TRIVIVACEM v 16 měsících jejich věku v únoru 2008. Natalie (plod B) však měla vyrážku(viz foto), přestože zatím nikdy nebyla nemocná a všechna dosavadní očkování snášela bez nežádoucích příznaků teplot apod.Druhá dcera měla po TRIVIVACU také teplotu, a tak se jim druhá dávka TRIVIVACU oběma odsunula.Nyní však jsem se dozvěděla,že mezi povinné očkování již nepatří TRIVIVAC,ale PRIORIX,tedy že musí dcery dostat druhou dávku jiné vakcíny,a to PRIORIX.Je možné přesto TRIVIVACEM oočkovat? Jednak aby dcery měly druhou dávku vakcíny shodnou s tou první,protože Priorix obsahuje pouze kmen JL5 a dále i proto,že Trivivac obsahuje oslabenější viry,tedy nižší riziko vzniku nežádoucích reakcí. Kdy byste potom očkování druhé dávky mým dcerám doporučil? 23.10.2009 jim byly 3 roky. Je pravda,že účinek tohoto očkování není prý nijak znehodnocen,když se s druhou dávkou počká?Napadá mě tedy doba letošního léta 2010,až se přeženou jarní virózy,aby dcery nebyly před zimními a jarními viry oslabené očkováním. Děkuji za informace. Zdeňka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hlavní je prokázaná účinnost obou vakcín. Která se podá, to nyní vyplývá zejména z toho, která je aktuálně dostupná. Druhá dávka se má podat 6 až 10 měsíců po první dávce. Redakce se omlouvá za prodlevu v odpovědi.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x