Jedná se o píštěl?

Dobrý den, v 11 letech jsem pro ulcerozni colitidu prodělala operaci, kdy mi odstranili tlusté střevo. Tehdy jsem měla i rectovaginální píštěl, kterou mi léčili koupelemy v heřmánku a hypermanganu. Po odstranění střeva se mé potíže zlepšili, pouze s doživotním následkem řídké a častější stolice. Bohužel, od té doby trpím neustálými opakovanými záněty v oblasti pochvy (ureoplazmata, mykozy). Vždy je přeléčeno, nicméně s nijakým výsledkem. Je to neúnosné, záněty pak trpí i partner a sexuální požitek je nulový, spíše odpudivý pro neustálé záněty a zápach z pochvy. Já jako laik mám podezření, že něco ze střeva uniká, už pro občasné plynatění z pochvy a někdy - ne vždy nepatrný hnědý výtok z pochvy, což dle mého názoru může být stolice, a tím pádem se opakující a nadarmo léčené bacily ze střeva. Otoky, bolesti nemám /což bylo před cca 18 lety velmi bolestivé při rectovag. píštěli). Při běžné prohlídce gynekolog píštěl nezjistil, ale jak jinak by se hnědý výtok (občas zelený - při užívání chlorophylu) dostal do pochvy? Informace o této problematice mám minimální, a to i přes prodělanou operaci, vzhledem k tomu, že byla totalita a já dítě. Prosím Vás o názor, případně kam jít, jaké jsou možnosti a délka léčby, a může-li to mít negativní následky na plánované těhotenství. Mockrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se opravdu jednat o rektovaginální píštěl, jež ba se ideálně dala verifikovat na CT, nebo o silné záněty způsobené kontaminací ze stolice. obojí by na plánované těhotenství skutečně určitý vliv mít mohlo.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: