Jod

Dobrý den,mám chronický zánět štítné žlázy beru na to Letrox 50 půl tablety denně.Chtěla bych se zeptat(vím že to není jediný dotaz tohoto rázu na který v poslední době zřejmě odpovídáte),po problémech v Japonsku jestli by nebylo vhodné začít brát ještě jodové tabletky,předem děkuji za odpověď a přeji hezký den Komínková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, braní jodových tablet je pouze na doporučení lékaře, když máte zánět štítné žlázy - předpokládám, že autoimunitní, těch je nejvíce- jodu se dostane dostatek do vašeho těla v tabletkách, které berete a nadbytečný by mohl rušit a ba dokonce zhoršit léčbu štítné žlázy, která probíhá. Proto se na jod přeptejte ještě svého oš. lékaře, kdyby on povolil, brát jej můžete, ale on vás zná nejlépe a zná i všechny výsledky vyšetření, proto si může dovolit dělat závěry, které já na netu dělat nemohu. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: