Kapavka

Dobrý den. Bohužel mi byla diagnostikována kapavka (výtěr z močové trubice). V předchozích testech vyšel výtěr z krku negativní. Chci se zeptat, jestli tedy kapavka napadla pouze pohlavní ústrojí a sliny a jiné krční sekrety jsou tedy nezávadné. Ptám se spíše vzhledem k ochraně ostatních lidí. Nežiji v domácnosti sám a nerad bych někoho dalšího nakazil mou chybou.

Odpověď odborníka:

Pokud došlo k přenosu infekce urogenitálním traktem, pak v krku a ve slinách bakterie mít nemůžete. Ale pokud by předcházel orální styk s infikovanou osobou, pak by se nákaza dostala do těla přes ústa a tyto výtěry by pak byly pozitivní a bez léčby byste mohl nakazit další osoby i např. líbáním.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: