Karcinoid plic

Dobrý den. Jsem dva roky po odstranění typického karcinoidu z plíce. Dopadlo to dobře, nádor byl kolem 2cm a v nejmenším stádiu. Mikozy nenalezeny. Prý mám velkou pravděpodobnost, že se to už nevrátí a někteří lékaři to ani za rakovinu nepovažují. Chodím pravidelně na rtg a ct. Teď jsem byla a závěr zněl, že nejsou žádné známky recidivy, jen v mediastinu u oblouku lehce zvětšenu LU 22mmx11mm. Paní doktorka se mi jen zeptala, zda nemám rýmu, na ct jsem šla s kašlem a rýmou. Bohužel jsem si přečetla zprávu až cestou z onkologie, na další ko jdu až za čtvrt roku. Mám se něčeho bát? Dost mi to vyděsilo. Moc děkuji za odpověď. Ilona

Odpověď odborníka:

Milá Ilono, pokud by Vaše lékařka měla podezření, jistě by dále Vás chtěla dovyšetřit, pokud jste měla akutní infekt s kašlem je opravdu dost možné, že se jednalo pouze o reaktivní uzlinu. KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: