Kašel

Dobrý den jsem astmatička od mala , beru pravidelně seretide a při potíźích ventolin. Před vánoci neskutečný dráždivý až dávivý kašel teploty zvýšené nasazen Fromilid mirné zlepšení ale furt kašel poté nasazen Erdomed tablety výrazné zlwpšení . Nyní od 15.2 opět kašel dráždivý a dávivý teploty 38 CRP méně než 8 a k tomu ksyž kašlu mě boli hlava jako ksyby mi měla.prasknout cévka v mozku . Pani doktorkaa mi dala opět Erdomed tablety a v pátek na kontrolu . Prý je rto viroza . Citim se příšerně kašel je jen přes den v noxi nekašlu . Černý kašel.jsem měla minulý rok takže diky bohu . Jaknse mám zbavit kašle ? Děku

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve vašem případě bych doporučil kontrolu u paní doktorky, když kašel přetrvává a i pokud na plicích nebude poslechový nález, byl by vhodný rentgen plic a s ním i kontrola na plicním, když se tam léčíte pro astma ( provedou vám tam i spirometrii ). Alergologické vyšetření jste asi při astmatu měla ? Někdy při déletrvajícím kašli pomohou antihistaminika - Zodac apod. ( jsou i volně v lékárně), velmi dráždivý kašel částečně ztlumí Codein ( ten je na předpis )

MUDr.Tomáš Doležel
MUDr.Tomáš Doležel

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře Nymburk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: