Keratokonus

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na syna(13 let), který má pokročilý keratokonus III-IV.stupně. Před 5 měsíci mu bylo provedeno CXL Epi-on, ale onemocnění se dále zhoršuje. Prosím o doporučení, jak dále postupovat - opakovat CXL nebo zkusit ještě CXL epi-off? ještě vyčkat? - je 5 měsíců dostatečně dlouhá doba na posouzení úspěšnosti CXL, může se ještě progrese zastavit? nebo nechat zavést keraringy již v tomto věku? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podrobnější informace o dalším postupu Vám jistě sdělí na pracovišti, kde sledují Vašeho syna dlouhodobě a mají možnost posoudit průběh onemocnění, ale i to, jak se mění zraková ostrost. Každá metoda má své výhody, ale i nevýhody a především své místo v celém komplexním přístupu k tomuto onemocnění a záleží na zcela konkrétních podmínkách a parametrech daného oka, které zde však neuvádíte.

prim. MUDr. Radan Zugar
prim. MUDr. Radan Zugar

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční centrum Praha, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: