Klíšťová encefalitida a borelióza 2

Dobrý den, už jsem sem psal jeden dotaz (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/klistova-encefalitida-a-borelioza-66114). Myslel jsem ho spíše tak, jestli by ze vstupních krevních vyšetření, která se provádí kvůli lymfomu, bylo poznat, zda jsem se někdy nenakazil encefalitidou nebo boreliózou. Ještě jednou děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při hematologickém vyšetření,pokud se stanovuje diagnosa lymfomu, se hladina protilátek proti klíšťové ancephalitidě ani boreliím běžně nenabírá. Pro diagnostiku by tento odběr neměl žádný význam.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x