Kolena

Dobrý den, prosím o radu a předem děkuji za odpověď. Před měsícem a něco, jsem spadla tvrdě přímo na kolena, z výšky necelého metru. Při pádu mi bolest projela až do třísel. Na obou kolenou jsem měla modřiny, na jednom menší ránu. Otok nebyl, týden mě hodně bolely nohy, poté se to zlepšilo a následně zhruba na týden bolest přešla téměř úplně. Potom se bolest vrátila, bolest neni ostrá, hybnost kolen normální. Bolest začíná mírně pod koleny, přes stehna směrem nahoru až do třísel a to v klidu i při pohybu. Chtěla jsem se zeptat, jestli po této době jsou bolesti běžné a jestli jsem si nemohla něco v kolenou poškodit i přesto, že kolena nebyla oteklá a nejsou ani nyní a hybnost mám v pořádku? Mažu Fastum gelem a začla jsem brát Condro forte. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Poškození v oblasti kolena je jistě možné a samoléčba není na místě. Vhodné vyšetření chirurgem a rtg snímek a zhodnocení funkce kolena. Pokud by bylo podezření na poranění vnitřních struktur tak i náročnější zobrazovací metody, koleno potřebuje klid a chlad a postupné rozvičování. Dále dle případně zjištěné duagnozy.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: