Kolena

Dobrý den,mám jeden problém byl jsem u své doktorky ohledně kolenou když doktor nebo doktorka klepne kladívkem pod koleno a ta noha sama od sebe vystřelí a problém je ten že mi ty nohy vystřelují bez klepnutí pod koleno a to hodně často i když sedím doma na křesle nebo i v autě či autobusu a musím vždy ty nohy jako by tlačit víc k podlaze,že mi má praktická doktora mi řekla že to jsou tiky,prosím o vaší radu co s tím?Mám obavu aby to nebylo když jsem ještě chodil do školy a tam se dělali hlouposti že se vzal předmět a klepalo se pod kolena aby noha vystřelila a neprojevovalo se to tedka hodně často jen tak z ničeho.Děkuji za odpověd S pozdravem Tomáš

Odpověď odborníka:

Není jdnoduchá odpověď. Kolena a končetina se musí řádně vyšetřit. Jednak ortoped, ale i neurolog. Pohotovosti ke zmiňované hybnosti se někdy projevuje jako následek nedostatku tekutin a některých minerálů, ale i po přetížení kolena. Neurolog jistě provede kromě vyšetření reflexů, citlivosti spolu s hybností kolena i vyšetření vodivosti nervů dolní končetiny, EMG. Takto se mohou projevit i některé neurologické choroby, ale ty jsou příčinou v absolutní mensině.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: