Koleno 3 mesice po ask - uprava lca

Zdravim, pane doktore. Mam dotazy. Jak je mozne, ze po ASK (uprava castecne pretrzeneho LCA) je koleno v horsim stavu nez pred ni, jaktoze se objevuji bolesti tam kde pred ASK nebyli, treba mne picha ceska, nemuzu chodit ze schodu kvuli te bolesti, to pred ASK nebylo a na ASK byla ceska i chrupavka v poradku. Mohu si tim poskodit dalsi tkane v koleni, kdyz to tak boli a diky tomu si privodit pozdejsi artrosu s naslesnym TEP ? Je koleno po ASK vice nechylne k artose nez to uplne zdrave nikdy nepoznamenane operaci ? Fakt z toho mam velky strach. Dekuji za odpovedi.

Odpověď odborníka:

Nevím jak jste dlouho pro artroskopii. Úrazem a artroskopickou operací došlo ke změnám v koleně, Samotný přední zkřížený vaz by měl být patrně bez problémů funkční. Úraz ale byl závažnější , když porušil přední zkřížený vaz. Závažnost se mohla projevit i ve zhmoždění kloubní chrupavky s následnou reakcí výstelky. Proto by byla vhodná prodloužená rehabilitace a dle nálezu a porady s operatérem eventuální aplikace nitrokloubních injekcí, pokud operatér stav uznal v tom smyslu, že tyto injekce jsou potřebné. Postupně by se ale stav měl zlepšovat. Vhodné vyšetření a konsultace s vašim ortopedem nebo operatérem, posouzení stavu kolena s další léčbou

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: