Koleno a rehabilitace

Dobrý den Mohl bych se zeptat dne 19 dubna jsem prodělal operaci Hemangiom kterekoliv lokalizace eg femoris med dist I sin operační výkon excize nádoru. Tumor m.Vastus medialis I.sin po odebrání stehů mi vyndavali krev z kolena je to normálí ta krev v koleni a za další je to mi ortoped napsal jen 10x rehabilitaci ohyb kolena na 0-120 procent ale to nezvládnu ještě stále mi nejde ohýbat s ním. Ještě chodím o berlích je to správné nebo mám už tu nohu pomalu zatěžovat a jak dlouho budu ještě v rekonvalescence. děkuji za zodpovězení otázek a přikládám obrázek své jizvy A přeji pěkný den

Odpověď odborníka:

Hodně otázek, váš stav detailně neznám. Pokud je výkon v blízkosti kolenního kloubu, krev se v kloubu může objevit. Rehabilitaci budete provádět až do doby, kdy se stav zlepší nebo se stabilisuje jak zhodnotí váš rehabilitační lékař.. Zatěžování určí váš ošetřující lékař, ale po 6 ti týdnech by to asi mělo být možné. Rekonvalescnce jistě postupuje, ale záleží na vašem zdravotním stavu. Léčba , nemoc a pracovní neschopnost jsou samostatné pojmy a ne vždy jednoznačně spolu souvisejí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: