Koleno a koník- podlamování

Dobrý den, několik let mám problémy s koleny. Levé je už rok po operaci ASK- vyjmutí hoffova tělesa. Nyní mě silně bolí pravé koleno z vnitřní strany, RTG- bez známek traumatu, namáhám prý hodně vnitřní menisky a to je příčina. Už asi půl roku se mi k pravému kolenu přidal také pravý kotník. Zatím jsem s tím nikde nebyla. Bolí mě také z vnitřní strany a několikrát do týdne mně v něm velmi silně píchne a já skončím na zemi. Nevíte v čem by mohla být příčina ? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Možné je přetěžování zmíněných kloubů. U mladých lidí se projevují příáznaky chondropatie, dosud ne zcela zralá kloubní chrupavka je měkčí, po přetížení dojde k místnímu prosáknutí chrupavky, chrupavka se rozvlákňuje, může se okrskovitě menit v méně hodnotnou vazivovou tkáň, ztenčuje se. Větší tlak na kost a ta bolí. Současně může být i větší nebo menší nestabilita kloubu, hypermobilita kloubu a tyto potíže se kombiínují. Poraďte se se svým ortopedem, jistě ale přetížení je třeba omezit a v potřebě větší zátěže používat elastiocké obinadlo nenboé polotuhou ortéztu. Vhodné pohybové a fyzikální léčení na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x