Komplikace po řítním abscesu

Prosim o radu. Pred 2 lety jsem byla na operaci s Abscesem u konecniku. Avšak mi zbyla po operaci, kdy jsem mela odebranou tkáň cca 3 cm do hloubky, mala cast kůže, ktera uz nedorostla. Zhruba 3 mm dírka do hloubky. Takovy dulek po abscesu. Byla jsem tehdy i na všech tech vysetrenich ohledne pistele. Nikde neni nic spojeného s orgánem a nikam to nevede. Tudíž pistel byla vyloučena. Nevim zda je ti takto zahojene normalni, stale se po stolici sprchuji a dodržují přísnou hygienu. Avšak ta vznikla prohlubeň neboli, nic z ni neteče. Nedela mi zádné obtíže. Avšak stale si nejsem jista, zda je to takto v poradku a jestli se nemela vyhojit do zavřené díry jizvou. Take se ptám z důvodu toho, ze nevim jestli s tim mohu do bazénu a podobne, zda se mam o to bát ci uz ne. V těchto Vedrech me otázka koupání a bazénu tíži stale vic. Proto Předem dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Nic vám nehrozí, jedná se o nedokonalé hojení, kdy se místo, aby se tkáň spojila, vytvořil otvor. Pokud je rána zhojena, tak už se na tom nic nezmění, ale nebojte se, koupat ve veřejných koupalištích se můžete normálně. Budete vždy muset dbát pečlivě o hygienu, aby se v důlku neusazovaly nečistoty

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x