Kondylomata

Dobrý den, podstoupila jsem už dvě chirurgické operace na odstranění kondylomat. Bohužel kondylomata jsou stále přítomná. Paní doktorka která mně operovala mi doporučila ALDARU, avšak můj gynekolog se domnívá, že to nepomůže. Navrhoval třetí chirurgické odstranění, ovšem tentokrát už někde jinde, než jsem byla operavána dosud. Povrchová kondylomata v celku vymizela, zůstali jen droboučké zbytky, ale vnítřní kondylomata jsou prý stále špatná a velice rozšířená. Jsou jěště nějaké jiné a účinější metody odstranění těchto kondylomat (vnitřních hlavně) ? :-( Taky bych se chtěla zeptat... mám prvního stálého sexuálního partnera, který ovšem nemá žádné viditelné příznaky, že by byl tímto virem nakažen. Byl na vyšetření u kožního dermatologa a ten mu řekl že nakažen není... jak je potom možné že jsem nakažená já?

Odpověď odborníka:

V léčbě kondylomat je nejúspěšnější chirurgické či laserové ošetření, ostatní metody tolik účinné nejsou. Partner může být přenašeč, i když v současné době viditelné projevy infekce nemá.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x