Kondylomata

Dobrý večer. Před třemi týdny se mi objevili v blízkosti pohlavního ústrojí malé bradavičky. Před čtyřmi dny jsem byla u gynekoložky a ta mi diagnostikovala Kondylomata. Dostala jsem na to vodičku, kterou si místa potíram 2x denně. Jenže trpím velkými pálivými bolesti téměř celý den a to nemluvím o potírání. Na kontrolu mám jít až za 3 týdny ovšem nevím zda to vydržím. Jsou tyto bolesti normální nebo mám raději zajít k paní doktorce? Chtěla bych se jěště zeptat se kondylomata přenášejí pouze pohlavním stykem? Nevím jak je možné, že jsem se nakazila když jsem 8-9 měsíců neměla pohlavní styk. Děkuji za radu a pomoc.

Odpověď odborníka:

Kondylomata mohou mít velmi dlouhou inkubační dobu - měsíce i roky, používání vodiček a mastiček je k ničemu a hlavně dochází k velkému podráždění okolní sliznice, takže doporučuji tuto léčbu vysadit, sliznici zklidnit některým vhodným volně dostupným přípravkem na hojení . Nejvhodnější by bylo odstranění elektrokauterem či laserem.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: