Hashimotova tyreoditida a snižování dodávaného tyroxinu

Dobrý den, mám diagnostikovánu hashimotovu tyreoditidu, avšak snažím se postupně snižovat dávky tyroxinu. Při pravidelných kontrolách jsou výsledky vždy v pořádku. Jak rychle se může odrazit na výsledcích, jak už dávka dodávaného tyroxinu bude příliš nízká? Subjektivně nemám žádné těžkosti. Je možné, aby časem nutnost dodávání tyroxinu úplně zmizela? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, moc Vás prosím, spolupracujte se svým ošetřujícím endokrinologem. Vaše diagnóza vyžaduje pravidelné kontroly a flexibilní reakci na případné změny různých parametrů. Lékař ví, jaké jsou odbornými společnostmi schválené doporučené postupy. Zajistí komplexní péči, případně spolupráci s dalšími odborníky.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: