Kondylomata na jazyku

Dobrý den, můj partner se léčí na kondylomata, proto spolu nemáme pohlavní styk. V podbříšku už je nemá, ale nyní se mu objevily na jazyku, jak je to možné, když se všude píše, že se vyskytují jen na genitáliích? A mohu se nakazit při líbání? Pokud ano, po chirurgickém odstranění je líbání bezpečné nebo je stálé riziko nákazy? Děkuji dopředu za Vaší odpověď.

Odpověď odborníka:

Je otázka, zda jde skutečně o kondylomata. pokud by došlo k orálnímu styku s infikovanou kůží, pak je teoreticky tato nákaza možná. I po odstranění kondylomat může přetrvávat latentní - skrytá virová infekce na sliznici.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: