Krátkodobé vynechání antikoncepce

Dobrý den, 4 roky užívám hormonální antikoncepci. Z důvodu krátkodobého odloučení od přítele přemýšlím, zda antikoncepsi vysadit nebo ne. Jedná se o 3 měsíce. Můj dotaz zní, zda je pro mé tělo lepší antikoncepsi vysadit, i když na tak krátkou dobu, anebo pokračovat s užíváním. Já bych preferovala vysazení, ale jen pokud by tyto změny nebyly pro mé tělo velkou zátěží. Děkuji za odpověď. S pozdravem Hanáková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě lepší volbou je v antikoncepci pokračovat než na 3 měsíce vysazovat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: