Kratkozrakost

Dobry den, mam takovy mozna zvlastni dotaz, ale presto by me to zajimalo, zda je to "normalni". Lecim se na kratkozrakost, mam na levem oku -2,50 a pravem -2,75, stale se mi to jeste zhorsuje. Kdyz na sobe nemam bryle, tak se citim velice nejiste a jakoby dezorientovana nebo nestabilni v rovnovaze v prostoru nebo jak to popsat, kdyz mam jit napr. po baraku, je takovy pocit "normalni", kdyz clovek vidi rozmazane a spatne? Navic mam pocit, ze opravdu "vubec nevidim", pritom mnoho lidi ma mnohem vice dioptrii nez ja, to si nedokazu vubec predstavit. Dekuji za nazor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše potíže nejsou samozřejmé, pokud máte dobře korigovanou vadu /správně stanovené brýle a dioptire), tak byste takové problémy mít neměla, měla byste ovšem brýle nosit pořád, moc je neodkládat, od toho jsou, aby je člověk nosil a pomáhaly mu. Prosím, absolvujte ještě jednou vyšetření u očního lékaře /je možné, že se vám vada opravdu nějak mění a vyvíjí../ a poté, pokud se nic nezjistí, byste měl navštívit neurologickou ambulanci na další vyšetření (nestabilita, nejistota při chůži a podobně). Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: