Krční mandle

Dobrý den, pro začátek- je mi 19 let. Již od minulého týdne mě trápí zvětšená pravá mandle. Moc mě to nebolelo. Rýmu skoro nemám, jen občas posmrkávám. Horečku jsem neměla, ale občas mě bolí hlava. Je to taková mírnější bolest. Tento týden jsem byla u lékaře a v pondělí jsem dostala jen bioparox, že si ho mám stříkat 4x denně (po 4 hodinách) přímo na mandle. Dvakrát na jednu, dvakrát na druhou. Vzhledem k tomu, že mi to nijak nepomohlo a začalo se mi polykat hůř a krk jsem měla jakoby zahleněný, šla jsem znovu k doktorce. Předepsala mi Augmentin. Doma jsem se dívala do zrcátka a na pravé mandli, směrem do krku, mám takový malý ,,výrůstek\'\'. V mandli jsou dírky a jen minimálně se tam objeví bílé čepy. O angínu se prý nejedná, je to prý nějakého virového původu. Co by to mohlo být? Angínu jsem měla naposledy v dubnu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyjadřovat se k lokálnímu nálezu bez toho aniž byste mi poslala fotku je velice ošidné.Nepíšete jestli vám Augmentin pomohl, což je dost zásadní informace. Může se jednat o persistující infekci/ bakteriální, kvasinkovou ,virovou/, výrůstek pak může být papilom , lymfatická tkáň, ale i klidně něco jiného, opravdu bych Vás potřeboval vidět!!A jen podotýkám, že asymetrické zvětšení krčních mandlí vždy stojí za zvýšenou pozornost!!

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x