Krční mandle

Dobrý den, je pravdivé tvrzení, že lidé po odstranění krčních mandlí mají výšenou predispozici k roztroušené skleróze?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to jsem nikde v odborné lékařské literatuře (klasická medicína, ne alternativní, ta může mít jiné názory) nenašla, určitě k tomu není ani žádný reálný důvod, RS je autoimunitní onemocnění (nemoc imunity, která útočí proti vlastním bunkám), souvislost s odstraněním mandlí mi opravdu uniká. Bude to pravděpodobně jeden z mýtů a bludů, kterých je plný internet. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: