Krční páteř

Dobrý den pane doktore,přiložila jsem2rtg snímky z dubna min.roku,po rehabilitacích stále krční páteř bolí,i svaly,používám hřejivé náplastě,bolest se zmírní a analgetika.pád ze schodů,otřes mozku.brnění levé ruky,někdy i pravé stále v leže,někdy při chůzi,při předklonu2-3krát pukne v levém uchu,při zvednutí ze sedu,či břemene tlak v hlavě,občas slabé krvácení z nosu,motání hlavy,šumění v uších,pískání v obou či zleva doprava.Migrény až7dní v týd.od mala.(3krát otřes mozku,zlomené a vyštípené levé horní žebro,pravděpodobně výhřes v oblasti křízi(mag.rez.až po2.5letech-mírné změny),poslední3roky rehab.,ale už prosím Vás ne,dochází k uvolnění,ale potom se cítím"rozbitá"hypermobilní ramena křupou,mám "vysouvací"lopatky,bolí první obratel,z něj bolí spodek lebky,pak celá hlava,bolí i ten největší krční a od něj pár obratlů dolů.v křížích stále,horší je zátež pak bolí i svaly občas kostrč,pravá kyčel občas loupe,za pár dní přestane bolet,zhoršuje se to delší chůzí.Nárustky na kloubech prstů,slabší svaly,neunesu zátěž co dřív.Mám tetanii,příznaky se zmírnily.Kvůli tetanii a že doktoři nechtějí posílat na mag.rez.,jenom rehabky.co mám dělat,děkuji hezký den

Odpověď odborníka:

Z Vašeho popisu není zřejmé, že by vyšetření magnet. rezonancí či podobné nutné bylo. Možná ale ano. To bych musel vidět seriozní výsledek klinického vyšetření. Popis rtg a apžíznaků nestačí. Bohužels e ale zdá, že rehab. ve Vašem případě byla vedena sice správně, ve smyslu zklidňujícím, nikoliv však dostatečně razantně , účinně. S Vaším nálezem však není divu. Je třeba léčbu buď přímo lékařem nebo fyzioterapeutem, který pracuje pod přímým dohledem lékaře( ne na dálku). za předpokladu dostatečně aktivní fyzioterapeutické léčby a Vaší spolůupráce cíleným cvičením dle zácviku by mohly být Vaše potíže výrazně menší. Toto však neznbamené, že je vyšetření MR zbytečné, ale ani , zda nezbytné. To bych Vás musel vidět.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: