Kvasinková infekce

Dobrý den, asi zhruba před dvěma týdny jsem brala Amoksihlav proti zánětu zubů, bohužel mi nikdo neřekl, že k těmto práškům patří probiotika. Zhruba po dvou dnech jsem je vysadila kvůli hrozným bolestem břicha a žaludku, nyní (o týden později) jsem z toho dostala kvasinkovou infekci. Mažu si to krémem Clotrimazol a svědění už přestává, ale při pohlavním styku to ještě trochu bolí. Chtěla bych se zeptat, jaká je přibližně doba léčby?

Odpověď odborníka:

Doporučuji navštívit gynekologa, aby vám předepsal protiplísňové globule k zavedení do pochvy. Kvasinkové vaginální infekce jsou při užívání širokospektrých antibiotik velmi časté.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: