Kvasinky v oblasti penisu

Dobrý den, už asi 14dní mě trápí nejspíše kvasinky, mam diabetes prvního typu a již jsem byl na kontrole urologie před asi 8 měsíci, kde mě lékař předepsal antibiotika a canesten do 3 týdnů to bylo vylečené, potom se mě kvasinky vratili zhruba po 4 měsících a sam jsem to vylečil opět canestenem do 3 týdnů, teď mám opět stejný problém, udělali se mě malé trhlinky u konce předkožky, svědí to a pálí, takže jsem opět zahájil léčbu canestenem, toho jsem se zbavil, ale pořád mám mírně seschlou kuži (jakoby loupající se)na vnější strane předkožky.. můžu normalně dále používat canesten a doufat, že to zmizí? jak bych měl množení kvasinek, co nejlépe omezit? mam i malinko větší hladinu cukru, jsem teď ve Velké Británii a musim srovnat jídelníček, u doktora jsem tu ještě nebyl, děkuji mockrát za odpovědi. Filip

Odpověď odborníka:

Canesten či jiné antimykotikum byste měl používat max. 3 týdny, pokud nějaké obtíže přetrvávají , doporučuji vynechat mýdlo, používat jen čistou vodu příp. přípravky pro intimní hygienu a promazávat např. bepantenem či jiných krémem s pantenolem (Cicaplast baume B5..).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: