Kýla,opakování kýly

Dobrý den.V červnu 2013 jsem prodělal 2 operace:1-laparoskopie žlučníku.2-klasická operace pro problémy v dutině břišní-krvácení s jaterního lůžka.Po 10 dnech propuštěn domů-rekonvalescence do poloviny listopad.Během doby do začátku roku 2014 se zvraznily kýly,po vyšetření tam byli 2,srůsty mnohačetné a uskřihnutí-vše odstraněno 14.1.2014 a byla dána síťka na zpevnění břišní stěny.Včil po 2 měsících se znovu objevila kýla v pravo od pupku až k pupku.Proč se stále dělají,když vše dodržuji jak mám,co se stím dá dělat a zda to břicho může ještě vydržet jít vlastně na 4 operaci(zákrok).Je mě 43 let,nosím habermanův pás(kýlní pás).Prosím o radu.Děkuji. Milan

Odpověď odborníka:

Milane. Někdy je břišní stěna natolik povolená, že se kýli tvoří i opakovaně a recidivují. Nemám představu o Vaší konstituci, ale pokud máte nadváhu, může to být jedna z příčin. V takovém případě je nejlepší redukce váhy a postupné zpevnění břišní stěny opatrným cvičením. Další možností je pouze opakovat chirurgický zákrok, obecně lze uvážit i výkon laparoskopicý, kdy se síťka ukládá na břišní stěnu z dutiny břišní. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
lázně | Od: Jana Tomášová | 1.5.2014 15:49
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jaký výběr lázní je po operaci kýly v jizvě
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: