Kýla?

Dobrý den pane doktore. Nevím asi jsem na správné adrese, ale chtěla jsem se poradit . Mám strach abych neměla kýlu. Od včera cítím jakoby tlak na horní straně břicha vpravo, asi 4 cm pod prsem. Už jsem to párkrát měla, po pár dnech to vymizelo já vždy myslela že to bude skříplý nerv či od páteře, vše tomu nasvědčovalo.. Navíc mám mírnou nadváhu a sedavé zaměstnání ...většinu dne v podstatě prosedím shrbená u pc. Ted jsem se ale dočetla někde o kýle a vyplašilo mě to. Navíc mám asi za 3 dny dostat menzes a to mě někdy bolí snad celé břicho. Po gyn. stránce by ale mělo být vše v pohodě. Děkuji. Slečna Iveta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zda se jedná o kýlu lze vyloučit, nebo naopak potvrdit až při fyzikálním ( ručním ) vyšetření, ev. při nejasném nálezu pomůže ultrazvuk, je tedy vhodné navštívit lékaře - zprvu stačí praktického, kdyby to opravdu kýla byla, odešle Vás na chirurgii.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: