Kýla u seniora

Dobrý den, mám devadesátiletou babičku, která byla před dvěma roky operována kvůli kýle. Po operaci skončila na JIPce, protože jí zkolabovaly plíce. Ač dodržovala vše, co jí bylo od lékaře doporučeno, vytvořila se jí kýla znovu a k tomu ještě další. Další operace s ohledem na věk a předchozí komplikace nepřichází v úvahu. Je nějaká jiná možnost, jak by babička mohla zabránit zhoršení i bolestem? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. Tohle je zapeklité. Jak sama píšete, další výkon by babičce pravděpodobně neprospěl. Kýlu je možné mechanicky ošetřit tzv. kýlním pasem, ale tím se neřeší příčina. Jiné řešení mne nenapadá. Držím Vám palce.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: