Kýla v jizvě

  • Dotaz od: MUDr Ludmila
  • Publikováno: 9.9.2016
  • uLékaře.cz

Dobrý den,prosím o radu.Manžel je asi 8 let po operaci aortofemorálního bypassu.Brzy po zákroku se mu udělala kýla v jizvě v místě zavedeného drenu.Stav se neřešil a nyní za ta léta se kýla zvětšila do velikosti bochníku chleba.Podle chirurgů uskřinutí nehrozí,protože fascie "ujela" až k páteři a tak velké síťky prý nejsou.Toto je informace asi 5 let stará a vzhledem k pokroku v medicině,eventuelně možnosti plastických chirurgů by snad našlo řešení.Manžel má posunutou střední čáru břicha a již i potíže s páteří asi jako žena ve vysokém stupni těhotenství.Kýlní pás moc nepomáhá.Děkuji za odpověď a přeji příjemný den.MUDr Ludmila Vymazalová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš dotaz jsem konzultovala s našimi plastickými chirurgy. Doporučují řešit s chirurgem. S přáním hezkého dne Markéta Lomnická Formé Clinic Václavské nám. 36 110 00 Praha 1

MUDr. Petr Jan Vašek
MUDr. Petr Jan Vašek

Specializace: Plastická chirurgie
Pracoviště: Formé Clinic

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: