Laktobaciloza?

Dobrý den pane doktore, mám dotaz ohledně možnosti onemocnění laktobacilozou. Už rok a půl se neúspěšně léčím s nepřetržitě trvající kvasinkovou infekcí. Stručné shrnutí - přišlo to zničeho nic, od samého počátku řeším problém s gynekologem, který, myslím, dělá co může. Ale antimykotika nezabírají, vyzkoušela jsem snad už všechny druhy. Několikrát jsem užila i polykací. V současnosti zavádím 1x týdně gynoflor. Zkoušela jsem i multigyn. Užívala jsem 12 týdnů wobenzym, oreganové kapky, výtažky z grepu, laktobacily apod. Vysadila jsem antikoncepci. Imunologické vyšetření v pořádku. Cukrovka neprokázaná, i když mám zvýšený cukr. Nosím bavlněné prádlo, nepřeháním to s cukrem (sladké jsem nikdy nijak zvlášt nejedla), jím jogurty, vyhýbám se bílé mouce. Umývám se jen čistou vodou. Sexuálního partnera celou dobu nemám. Zkoušela jsem i candivac, bez výsledku. Neustále mám výtok (ne moc hojný), svědění, pálení, řezání. Někdy více někdy méně, ale vpodstatě pořád. Byla mi zhotovena autovakcína, ale při výrobě nebyla vykultivovaná kvasinka, ale bakterie e-coli, na kterou jsem byla přeléčena. Zhruba před čtrnácti dny (před menstruací) se mi obtíže dost zhoršily. I po menstruaci vše přetrvává, hodně mě svědí a štípe uvnitř pochvy, výtok je hojnější, ale řidší, nezapáchá, je cítit po jogurtu nebo je úplně bez zápachu. Na chuť je velmi kyselý, jako citronová šťáva. Zkoušela jsem si měřit ph pochvy, ale jen obyčejnými lakmusovými papírky, vychází mi ph kolem 4. Není možné, že bych mohla mít laktobacilozu? Na kultivaci jsem s lékařem domluvená nejdříve za měsíc, až doberu vakcínu. Kdybych si udělala výplach pochvy jedlou sodou, uškodím si? Už nevím kudy kam, dost mě to trápí. Moc děkuji za odpověď a za radu, pokud by vás něco napadlo.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ohledně laktobacilozy jsme Vám odpověděl. ve Vašem předchozím dotazu.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Obézní ženy ohrožuje rakovina prsu více než ženy s normální váhou
Závislost na opiátech komplikuje léčbu bolesti
Články: Závislost na opiátech komplikuje léčbu bolesti
Vnímání, a tedy i léčba...
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x