Laparoskoopie

Dobrý den, již od podzimu mě trápí nejrůznější gyn obtíže, výtoky, záněty, pobolívání v podbříšku, střídané četnými kvasinkovými infekcemi... V lednu jsem byla přeléčena se zánětem dělohy, na kontrole mi lékař řekl, že léčba nezabírá úplně jak by měla, i když se potíže zlepšili, mám fixovaný vaječník na jedné straně. Nvrhl mi diagnostickou laparoskopii s tím, že rovněž bude vhodné vyloučit endometriózu. S laparoskopií jsem samozřejmě souhlasila, protože už se chci obtíží zbavit a navíc pokud možno eliminovat budoucí potíže s otěhotněním. Nyní jsem ale asi týden naprosto bez potíží (žádné bolesti, výtok, poprvé od podzimu se cítím naprosto v pořádku) ale už mě žádné vyšetření u lékaře nečeká, do laparoskopie zbývá pár dní. Mám se nechat ovlivnit posledními 10 dny nebo je lepší laparoskopii provést, i když jsem momentálně bez potíží? Vím, že neznáte přesnou moji diagnózu a anamnézu. Já jen nevím, jak se zachovat. Na jednu stranu samozřejmě nechci laparo podstupovat "zbytečně" na druhou ale zase zbytečně couvnout. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Zákony schválnosti fungují zcela spolehlivě, jestiže ji nepodstoupíte, druhý den se potíže objevi.Půl roku trvající obtíže si laparoskopii zaslouží, nehledě na to, to bude jednou pro vždy potvrzena nebo vyloučena endometrioza. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: