Láska - deprese, úzkosti

Dobrý den Pardon že obtěžuji s tímto "banálním" dotazem, ale od doby co se se mnou rozešla přítelkyně, mám úzkostné stavy, deprese a mám pocit že už nic nemá smysl . Měl jsem k ní silné citové pouto, které jen stěží vymizelo. Též jsem od té doby začal mít problémy ve škole (zhoršení prospěchu), v kolektivu (komunikace s ostatními) a ve spoustě jiných věcech. Prosím poraďte mi jedná se již o nějakou psychickou poruchu?? Potřebuji vyhledat odborníka a léčit se u něj? Předem mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, téma rozchodu s partnerem je těžké v každém věku a přináší s sebou opravdu takové pocity, které popisujete. Citové zranění nás omezuje v komunikaci s okolím, depresivní myšlenky nás ovlivní a omezí možnost soustředění, takže nejsme schopni podávat takové výkony na jaké jseme byli zvyklí a jaké od nás očekává okolí. Prožíváte teď náročné období, ale věřte, že není důvod, proč nevěřit, že zase bude líp...Psychickou poruchu,nemáte. Jen zcela přirozeně reagujete na emočně náročnou situaci. Je dobré, když v takovém období máme někoho, s kým si můžeme upřímně popovídat - někdo z rodiny nebo kamaráda. Věřte, že většina z nás má takové období za sebou a ze zkušenosti vím, že čas je nejlepší lékař. Neuzavírejte se a snažte se být aktivní, i když to půjde někdy těžko. Vnímejte, co vám může dáta každý den hezkého. Hodně štěstí!

PaedDr. Karla Hrabčíková
PaedDr. Karla Hrabčíková

Specializace: Psychologie
Pracoviště: ABBIA clinic, Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolesti hlavy (3. díl)
Články: Bolesti hlavy (3. díl)
Trápí-li Vás bolesti hlavy...
Lepku se u dětí nebojte. Neškodí, naopak chrání před celiakií
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: