Latentni tetanie, léčba a těhotenství

  • Dotaz od: Kamila Gazdová
  • Publikováno: 5.8.2008
  • uLékaře.cz

Dobry den,půl roku se léčím s latentní tetanií,beru rano citalec 10 1tab.,večer rivotril 0,5 půl tab.,2-0-2tab.magnesia.S manželem se chceme pokusit o druhe ditě,můžu být těhotná ikdyž beru tyto leky?Nebo máme radši počkat až ukončím léčbu?Děkuji za odpověd Gazdová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uvedené dávky sice jsou nízké, ale jelikož i tak nelze vyloučit negativní vliv Rivortilu na plod (záleží ale na dávce a celkovém stavu) a jelikož u Citalecu byla popsána závislot dítěte na léčivé látce (když se užíval ve vysokých dávkách po celé těhotenství), doporučuji buď s těhotenstvím počkat, nebo alespoň probrat situaci s ošetřujícím lékařem, který na základě podrobné znalosti Vašeho stavu může případně upravit léčbu tak, aby se riziko poškození plodu úplně minimalizovalo (snížit dávky, změnit léčbu..).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
tetanie | Od: Iveta | 12.10.2008 15:36
Dobrý den, chtela jsem se zeptat jestli neni nejaka lecba treba dochazeni 1 tydne na infuze, protoze mi nic nepomaha. predem dekuji za odpoved
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: