Léčba astma bronchiale

děkuji za rady ktere udilite je to opravdova pomoc ale ješte se chci zeptat ja nemam v umyslu dřiv skončit z lečenim kortikoidu samozřejmně bylinky davam jen jako vypomoc ale syn stejne stale marodi stejne často jen kašle je klidnejši a řekla bych že z rymy v krku že do prudušek malokdy steka jen vyjimečne což je opravdovy pokrok ale vite jak meně kašle ale stejne marodi cožmi vadi jak do neho davam kortikoidy tak že nemame pokoj aspon chvili vim toto leto je hrozne takže marodi všicni ale ja jsme někdy zoufala ale chci se zeptat jak reflux je o.k a krčni taky řekl že mandle to neni že krk je v pořadku ajak nam brali testy z krve tak nebyla prokazana ani zvednuta hodnota alergenu a aani jinych veci jen imunita kterou jsme s lečili byla slabši ale ne moc ale proč se teda dělaji testy z krve na prach psy kočky atd.... jak i když vydjou negativne stejne muže byt syn na to alergicky jak mu to udělaji na ruku nechapu a je možne že tak pořad pokašlava u ulehnuti i když je lečen muže to byt prostředim vlhkym?? nebo synovec ma slybe prudušky to je co?? muže ti mit take ?? a u alergie nemusi tect z nocu a z oči kady řika že pokud aalergii teče z nosu a i z oči že tak poznaji že to neni viroza ale alergie dik Klara

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u malých dětí někdy kožní testy i laboratorní vyšetření na průkaz alergie bývají negativní a pozitivita se objeví až ve vyšším věku. Neléčená alergie se může projevovat i jako recidivující respirační infekce, a i k běžným infektům se často léky na alergii přidávají, působí prozánětlivě, snižují otok sliznic, zahlenění. Léčba se zahajuje někdy i z preventivním důvodů, pokud se vyloučily ostatní příčiny zvýšené nemocnosti, rýmy, kašele/což u Vašeho syna bylo provedeno/ a zbývá podzření na alergii, i když testy jsou zatím negativní. Vlhké prostředí pro alergika vhodné není.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Evokované potenciály
Články: Evokované potenciály
Evokované potenciály (EP...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: