Lecba helicobaktera

Pred casem byl u mne diagnostikovan Helicobacter jenom z krve. Moje pani doktorka mi rekla, ze je to akutni faze. Je to vubec mozne zjistit z krve, ze tam ten Helicobakter je? Na gastroskopii me zatim neposlala. Nalez z kolonoskopie byl negativni. Druhy dotaz: Predepsala mi jenom inhibitor H pumpy omeprazol, ale zadne antibiotika. Muze se to vylecit uzivanim jenom toho omeprazolu? Beru ho uz 2 mesice a moje travici problemy se zlepsily, ale jeste neustoupili. Stale mivam obdobi (nekolik dni za 14 dnu), kdy mavam kasovite prujmy (vetsinou vecer). Dekuji za odpovedi.

Odpověď odborníka:

1) V krvi se prokazují protilátky proti této bakterii. To, že ji v žaludku pradvěpodobně máte, ještě neznamená, že tato bakterie je vyvolavatelem vašich obtíží. 2) Účinná léčba helikobaktera zahrnuje kombinaci inhibitoru protonové pumpy s antibiotikem. 3) Pokud u vás dominují kašovité průjmy, pak léky na snížení žaludeční kyselosti nemohou tento problém samy odstranit. Doporučuji vyšetření na gastroenterologii a stanovení přesné příčiny vašich obtíží.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: