Leidenska mutace

Jdu na plánovanou operaci bříšní kýly.Mam FV Leiden-heterozykot.Hematoložka mi jako profilaxi napsala fraxiparine forte 0,6 na 10 dní.S užíváním začínám den před operací.Chci se zeptat,zda to není při mé váze 51 kg příliš silný lék a zda potom nemám zvýšené riziko krvácení.Odběry na srážlivost jsem měla všechny v normě.Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Fraxiparene se dávkuje dle hmostnosti. Ve vašem případě je dávky přiměřená. Dávka Fraxiparine 0,4 by byla málo, 0,6 je o trochu více, protože by pro Vás bylo ideální 0,5, ale to se nevyrábí. Dávkování je 0,1 na 10 kg. V těchto případech se zaokrouhluje směřem nahoru. V případě krvácení např. z nosu, z rány bude vhodná kontrola u lékaře. Přeji ať vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x