Leidenská mutace

Dobrý den dceři byla zjištěna Leidenská mutace, nedoporučuje se jí antikoncepce, nyní jede na dovolenou takže jen dobere co má a pak nic nebude brát. Letí 2,5 hodiny takže paní doktorka doporučila jen Anopiryn před letem. Ale chtěla jsem se optat jak pak jde oddálit menstruaci, kdyby opět jela k moři. Je to dost nepříjemné a hlavně tam jezdí za přítelem kterého vidí jen tak 4x do roka, takže vlastně bude muset používat i jinou ochranu proti otěhotnění. Prosím doporučujete nějakou jinou než kondom, na ten má alergii. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možnost je Mirena, je to tělísko s minimální dávkou hormonu, který působí jen v děloze. Existují i spermicidní gely, které ale nemají takovou účinnost. Oddálit menstruaci lze jen hormonálně.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: