Leidenská mutace a kyselina listová

Dobrý den, Jsem po dvou zamlklých potratech a při pátrání po příčině mi byla zjištěná leidenská mutace. Na konkrétní vyšetření jsem objednána až na říjen nebo pokud mezitím otěhotním.Mám brát kyselinu listovou (beru ji již rok a nevím, jaký má s leidenskou mutací "vztah")?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Leidenská mutace a užívání kyseliny listové nemá žádný vztah. Kyselina listová se užívá k prevenci vrozených vad plodu (např. rozštěpové vady), Leiden, jako faktor zvýšené srážlivosti krve, může být příčinou zvýšeného rizika potratů. Doporučuji konzultaci v centru pro léčbu neplodnosti a doplnit a další vyšetření Vás i vašeho partnera. prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: