Leidenská mutace a utrogestan

Dobrý den, jsem v 11. týdnu těhotenství mám leidenskou mutaci (heterozygot). Píchám si fraxiparine 0,3ml. Nyní mi gynekoložka předepsala utrogestan a ascorutin. Již v předchozích letech jsem měla 2x trombózu. Nyní, mě opět začíná pobolívat noha. Chtěla jsem se zeptat, zda-li tady tyto léky nemají na srážlivost vliv. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Utrogestan by neměl vadit, určitě ne při vaginálním užívání. Ascorutin nevadí. Vzhledem k anamnéze opakované trombozy doporučuji kontrolu u lékaře.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: