Leidenská mutace a otěhotnění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat také Vás abych měla více názorů. Je mi 26 let a před rokem mi byla zjištěna Leidenská mutace v genu pro faktor V-heterozygotní, homozygotní polymorfismus 4G/4G v genu pro PAI-1, deficit proteinu S. Hematolog mi doporučil, co nejdříve otěhotnět, protože je u mě riziko zdravotních problémů , gynekolog mi řekl, že mě pan doktor pouze straší. Upřímně nevím, co konkrétně znamená můj nález nebo spíše jak moc je "vážný". Několikrát jsem letěla letadlem, nyní jsem byla na artroskopii a nikdy jsem neměla žádný problém. Testy na LM jsem si nechávala dělat, protože otec měl již několikrát trombózu. Nicméně s manželem se už skoro rok snažíme o miminko a bohužel zatím nic. Může mít na toto vliv LM, jestli vůbec? Trošku mě zaráží přístup pana doktora na gynekologii, že vlastně "o nic nejde a hold jednou by se na to přišlo (leiden.mutace)". Děkuji a přeji pěkný den

Odpověď odborníka:

Leydenská mutace na otěhotnění nemá žádný vliv,pokud se již rok snažíte otěhotnět obraťte se na poradnu pro sterilitu, která je při lůžkových zařízeních. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: